La Biblioteca de Catalunya ha posat a disposició dels internautes prop de 9.000 dibuixos originals digitalitzats del dibuixant Cesc, pseudònim de Francesc Vila i Rufas (Barcelona, 1927-2006). Entre les reproduccions publicades, que abasten des del 1934 fins a la seva mort, hi ha dibuixos d’acudits censurats i no publicats, treballs per a campanyes publicitàries, nadales i un conjunt de dibuixos primerencs amb la Guerra Civil com a temàtica.

Cesc va publicar en mitjans com el Diari de Barcelona, El Correo Catalán, Tele/express i l’Avui, així com en publicacions com Serra d’Or, Cavall Fort, Por Favor o El Jueves. Durant la seva carrera va ser guardonat, entre d’altres, amb el Premi l’Il·lustrador d’Or de l’Associació d’Il·lustradors Professionals de Catalunya (1994) i el Premi d’Honor del II Premi Internacional Gat Perich (1997). A més, el 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Els dibuixos originals, estampes, fotografies, diplomes i altres documents relacionats amb l’activitat de Cesc van ser adquirits per la Biblioteca de Catalunya els anys 2008 i 2009. Amb la seva posada a la xarxa, la institució continua la seva tasca de posar el patrimoni de Catalunya a l’abast de tothom i d’incrementar la presència de la cultura catalana a la xarxa.