Aquest divendres tindrà lloc a Girona la jornada anual de l’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals (OPATL) de Catalunya i Andorra, on professionals implicats en la gestió i conservació del patrimoni audiovisual d’àmbit local presentaran diferents projectes i propostes en aquest àmbit.

Per a l’Observatori, la celebració de la quarta edició d’aquesta jornada és “més oportuna que mai” per la “delicada” situació que passa la documentació audiovisual local a causa de la fragilitat dels suports i de la seva gran vulnerabilitat a l’obsolescència tecnològica. A més, assegura que la situació s’ha vist “agreujada” per la crisi econòmica, que ha posat moltes televisions locals en una situació “realment precària”.

L’OPATL s’expressa en els mateixos termes pel que fa a la documentació conservada en els arxius públics, ja que aquests troben sovint dificultats per afrontar l’elevada inversió en la digitalització, en el condicionament dels dipòsits d’emmagatzematge o en la contractació de personal amb una àmplia dedicació.

L’Observatori va néixer precisament per posar en comú tots aquests problemes i ajudar a pal·liar-los, segons recorda l’entitat.