La tercera onada de retallades anunciada pel president del Govern, Artur Mas, ha fet que l’ombra de l’ERO torni a planar sobre les plantilles de TV3 i Catalunya Ràdio. Segons va publicar aquest dimecres el diari El País de fonts l’Executiu, s’estan preparant diferents expedients de regulació per abans que acabi l’any que afectarien a una sèrie d’empreses públiques, entre elles la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), amb uns 2.600 treballadors.

El nou director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, es va reunir dimarts i dimecres amb els representants dels treballadors, i els va assegurar que la plantilla no es tocarà el 2012. Aquest dijous, en una entrevista a Els matins de TV3, i preguntat sobre el tema, Sallent, com ja va fer el dia del seu nomenament, s’ha remès a les paraules que el president de la CCMA, Brauli Duart, va dir en el mateix espai a mitjan abril, assegurant que l’aplicació de l’ERO era  “l’últim recurs”.

En aquest sentit, Sallent ha afegit que abans de l’ERO “queda molta feina per fer”, i també ha recordat el “compromís” de l’anterior direcció de TV3 amb la plantilla, en referència a l’acord assolit pel qual no hi hauria sortides a canvi de reduir un 5% els salaris. El nou director ha assumit el compromís, però no s’ha pronunciat sobre què passarà un cop s’hagi exhaurit el seu termini.

L’acord que garanteix els llocs de treball finalitza el 31 de desembre del 2012, igual que els diferents convenis laborals; els nous s’han de començar a negociar amb el consell de govern de la CCMA. En aquest sentit, cal recordar que Duart ja havia advertit que una reducció de plantilla només es plantejaria “hipotèticament” en cas que, per una banda, fos “imprescindible” continuar ajustant els recursos de l’ens, i per l’altra no s’arribés a un acord amb els treballadors.

Pel que fa als recursos, el nou director de TV3 ha assenyalat a Els matins que per al pressupost del 2012 no hi haurà retallades “addicionals” a les que ja s’havien aprovat anteriorment.