El PSPV, Compromís i Esquerra Unida han presentat aquest dilluns a les Corts Valencianes una esmena conjunta a la totalitat del projecte de llei de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), el qual es podria aprovar el 12 de juliol.

Els tres grups de l’oposició han presentat un text alternatiu consensuat on s’aposta per una radiotelevisió de servei públic, íntegrament en valencià, que aposti per la producció pròpia, que garanteixi la pluralitat i que disposi de mecanismes que permetin el control democràtic del director general.

A més, volen que al consell d’administració de RTVV estiguin representats tots els partits, així com els treballadors de l’ens, i que el director general i els membres del consell d’administració s’escullin per una majoria parlamentària qualificada que forci el pacte entre diversos grups.

Les demandes de PSPV, Compromís i EUPV coincideixen amb algunes de les presentades la setmana passada per la plataforma Sí a RTVV, la nostra, i el comité d’empresa de l’ens,  que va presentar esmenes a 22 articles.

Sobre l’ERO que planeja la direcció de la radiotelevisió pública, els tres partits de l’oposició coincideixen en què abans de decidir l’ajustament de plantilla s’ha pactar el model de l’ens.