Aquest dimecres al matí, l’entrada del Parlament ha acollit una nova concentració, en aquest cas convocada pels sindicats del sector sanitari. Durant la mateixa, els fotoperiodistes presents a la porta de la cambra, on sempre s’ubiquen per captar les imatges de les ja habituals protestes, han estat desallotjats pels Mossos d’Esquadra, impedint així la seva feina.

Segons informa el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), davant les protestes dels professionals de la informació, que lluïen braçals i armilles identificatives, un dels responsables del dispositiu policial l’ha justificat apel·lant a instruccions directes de la Conselleria d’Interior. Amb tot, un cop els reporters han mostrat les credencials específiques del Parlament, les restriccions s’han “suavitzat”.

Per a l’SPC, aquest fet suposa “un greu atemptat a un dret tan fonamental en una democràcia com és el dret a la informació de la ciutadania”, motiu pel qual ha exigit al conseller Felip Puig que anul·li “de manera immediata” les instruccions. L’organització sindical considera que els informadors han de disposar de totes les facilitats possibles per cobrir les concentracions de col·lectius que protesten.