El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha advertit que no acceptarà una reforma de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que “torni enrere cap a vells models progovernamentals o els modernitzi en sentit neoliberal”. L’SPC afirma que aquest seria l’objectiu d’una eventual reforma promoguda per les dues principals forces parlamentàries del país, i que, en el seu acord per investir Artur Mas com a president, van decidir que es posarien d’acord per reformar l’ens de govern dels mitjans públics de la Generalitat.

Pel sindicat, qui plantegi una reforma de la CCMA ho farà per satisfer “pressions dels sectors privats de comunicació per disminuir o eliminar la publicitat a la radiotelevisió pública i per incrementar l’externalització de programes i cedir-los a productores afins”.

Per tot, el Sindicat de Periodistes denuncia “aquesta nova estafa” a la societat catalana, a les normes parlamentàries i als professionals dels mitjans públics que van donar suport a les reformes legals per garantir que la CCMA no estigués subjecte a conjuntures polítiques.

L’SPC reivindica que Catalunya ha estat capdavantera en la normalització democràtica dels mitjans públics i en els referents deontològics de la informació, i que no permetrà amb el canvi de Govern i l’acord entre CiU i PSC cap passa enrere que debiliti les fonts de finançament o les funcions de servei públic dels mitjans de la CCMA.