La setmana passada, la Fiscalia de l’Audiència Nacional va obrir diligències per l’emissió del polèmic Bestiari il·lustrat del passat 9 d’octubre, motiu pel qual va demanar als Mossos d’Esquadra que elaborin un informe sobre l’emissió del programa i a Televisió de Catalunya que li faci arribar una còpia del polèmic capítol.

Per al Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), la Fiscalia “no és qui per obrir diligències ni investigacions sobre la llibertat de creació”, motiu pel qual afirma que “s’ha d’inhibir immediatament” del cas. Sense entrar a valorar el contingut del programa, l’SPC creu que hi ha organismes professionals “suficients”, interns i externs, per fer-ne la crítica “sense que s’hagi de dirimir a través del Codi Penal”.

A més, per a l’organisme, l’oportunitat de l’emissió no és responsabilitat de la directora, Mai Balaguer, que ja va dimitir, i assegura que la direcció de TV3 “no pot eludir responsabilitats fent caure un cap de turc”.

Així, la secció sindical de l’SPC a TV3 exigeix a l’Audiència Nacional que “s’abstingui” del cas, recomana a la direcció de la CCMA que “no col·labori” en la investigació, i demana que es continuïn emetent els nous capítols del programa amb la direcció que es cregui convenient.

Finalment, el Sindicat de Periodistes demana al portaveu del Govern, Francesc Homs, que “no s’erigeixi com a direcció de facto” de TV3, i que “abandoni la concepció instrumental i patrimonial dels mitjans públics de la Generalitat, que no són del Govern sinó de tota la societat catalana”.