El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) commemora conjuntament l’1 i el 3 de maig –el Dia Internacional dels Treballadors i el de la Llibertat de Premsa, respectivament– perquè “la precarietat laboral té conseqüències directes en la qualitat de la informació que es dóna a la ciutadania i afecta també la qualitat de la democràcia”. Per això, fa una defensa dels llocs de treball i d’unes condicions laborals dignes per tal d’exercir bé la feina i garantir una informació millor.

En un comunicat emès en motiu de les dues dates, l’SPC lamenta que, com en anys anteriors, aquestes arribin en un marc on “les empreses de comunicació segueixen emparant-se en la crisi per fer noves retallades i agressions a les condicions laborals dels professionals de la comunicació”. En aquest sentit, destaca de manera especial la situació dels treballadors de Prisa.

El sindicat també critica la “nova ofensiva” contra els mitjans públics per part de les patronals privades de ràdio i televisió, el que considera un “atac en tota regla contra un sector essencial en l’oferta audiovisual del país que rebutgem des del punt de vista democràtic, professional i laboral”.

L’SPC també reitera la denúncia per la situació dels informadors a la peça, “el col·lectiu més castigat”, i reclama un cop més “la necessitat” que es reguli per llei la professió i es doni cobertura social a aquest grup de professionals “sense els quals molts mitjans de comunicació tindrien greus dificultats per ser al mercat”.

Finalment, i de cara a les eleccions municipals, el Sindicat de Periodistes demana a tots els grups polítics i candidatures que “es comprometin a democratitzar” els organismes de gestió i control dels mitjans públics locals, d’acord amb el previst a la Llei Audiovisual de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram