Un dels encausats per l’intent de boicotejar l’activitat de la Cambra catalana el passat 15 de juny és el periodista Antoni Dolz, que cobria la informació per a La Tele (la televisió barcelonina impulsada per l’Assemblea de la Comunicació Social). Detingut la setmana passada, divendres Dolz va declarar junt amb tres persones més davant l’Audiència Nacional, d’on va sortir en llibertat amb càrrecs pel suposat delicte “d’atemptat contra les institucions de l’Estat”. Ara, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), al qual està afiliat, ha demanat que s’arxivi el cas.

L’acusat explica que en un dels vídeos que es van visionar a l’Audiència davant del jutge Eloy Velasco, se’l podia reconèixer acreditat amb el braçal de premsa, enmig d’un grup de periodistes, gravant l’accés dels diputats, com la resta de professionals. I és que l’acusació contra ell ve de la diputada de CiU Anabel Marcos, qui assegura que durant els aldarulls s’havia sentit “intimidada per la càmera de fotos” que portava Dolz. Aquest, però, remarca que duia era una càmera de vídeo.

El Sindicat de Periodistes diu creure la versió de Dolz,  i demana que el cas sigui sobresegut. L’organisme lamenta que “l’únic argument esgrimit” per acusar-lo sigui l’afirmació de Marcos.

“L’SPC denunciarà qualsevol agressió contra representants les institucions democràtiques, però considera que en aquest cas no hi ha elements que impliquin el company en cap acció delictiva”, ha assegurat en un comunicat.

A banda, el Sindicat ha volgut expressar la seva queixa per “la reiteració de fets” com els de dijous 6 d’octubre a la Ciutat de la Justícia a Barcelona, on “l’acció desmesurada” dels Mossos d’Esquadra va “dificultar” la tasca dels professionals de la informació que cobrien la presentació voluntària davant el jutge de guàrdia d’altres implicats en els aldarulls al Parlament.