El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha lamentat que, un cop més, l’actuació policial, en aquest cas el passat dilluns contra els estudiants de l’IES Lluís Vives, acabés amb agressions als professionals de la informació. Segons l’organització, els periodistes no només van ser colpejats, sinó que en alguns casos també van ser “insultats i vexats”.

Per al sindicat, el comportament policial vers els reporters és un “atac directe als principis democràtics més elementals”, i recorda que sense informació lliure “la democràcia queda coixa”. En aquest sentit, l’SPC recorda que les “enormes dificultats” que la policia va posar als periodistes els primers dies del conflicte (es va iniciar la setmana passada, tot i esclatar mediàticament dilluns) per fer la seva feina, com ara impedir l’enregistrament d’imatges.

Per tot plegat, el Sindicat de Periodistes exigeix a les autoritats competents que “esclareixin els fets, depurin les responsabilitats que s’escaiguin i prenguin les mesures necessàries perquè situacions com aquesta no es tornin a repetir”.

També la Unió de Periodistes Valencians (UPV) va condemnar aquest dimarts l’acció “violenta i desmesurada” de la policia el passat dilluns, i va demanar el “màxim” respecte al treball dels professionals de la comunicació.