El Sindicat de Periodistes de Catalunya diu haver rebut amb “sorpresa” el procés per omplir la vacant que Xavier Guitart va deixar a la CCMA el setembre de 2013. Per a l’organització, el consell de govern de l’ens és “irreformable” per ser fruit d’un acord “periclitat” entre CiU i PP, i “desautoritzat per l’ERO endegat fa dos anys i les retallades salarials.

“El que ara no toca és legitimar aquest consell, clarament presidencialista gràcies a la contrareforma, i intentar revifar-lo amb una incorporació que es voldrà associar als professionals de la Corporació, però que té moltes més connotacions”, afirma l’SPC en un comunicat.

Per a l’organització, el que caldria és el “compromís” de tots els grups parlamentaris de reprendre les tasques de la ponència conjunta de reforma de les lleis audiovisuals, i d’apostar de nou per una “via de consens” per a la direcció i la gestió dels mitjans públics.

El Sindicat de Periodistes afegeix que resulta “molt difícil” no relacionar la proposta de nomenar una nova membre del consell de govern de la CCMA i la llista unitària de CDC i ERC per a les eleccions del 27 de setembre.