El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha programat aquest dimecres la taula rodona Desigualtats home-dona als mitjans: què hi podem fer? La sessió, que té lloc al Col·legi de Periodistes de 12 a 14 h, parteix de la premissa que, malgrat la professió està cada cop “més feminitzada”, això no s’acompanya en la igualtat d’oportunitats: hi ha més dones col·laboradores; es mantenen les diferències salarials, i existeixen més dificultats per accedir a llocs de responsabilitat.

En un marc de major precarietat en el sector de la comunicació, l’SPC entén que encara són “pocs” els mitjans que han implementat mesures per acabar amb la discriminació per raó de gènere.

La sessió té per objectiu parlar d’aquestes desigualtats i de com abordar-les des de l’àmbit de la negociació col·lectiva, tot mostrant algunes bones pràctiques i una sèrie de recomanacions i casos pràctics.

La taula rodona compta amb la participació de Rosa Solbes, primera directora de Ràdio 9; Laura Sayavera, membre del comitè d’empresa a Barcelona del diari El Punt Avui, i Santi Sans, director de recursos humans del grup Segre.