La secretaria de gabinets de comunicació del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) organitza una taula rodona que, sota el títol De què serveixen tantes hores extra? Drets laborals dels periodistes de gabinets, analitzarà les diferents problemàtiques laborals que es donen en el sector.

L’acte tindrà lloc el proper 13 de desembre, de 19 a 21.30 h, al centre cívic Pati Llimona de Barcelona. La ponència marc anirà a càrrec de Vicent Canet, secretari de Gabinets de l’SPC, i també hi intervindran Àngel Gonzalo, exmembre del comitè d’empresa d’Amnistia Internacional; Carme Freixa, experta en polítiques públiques d’usos socials del temps i presidenta de l’Associació de Dones Periodistes, i un autònom, que explicarà la seva experiència com a periodista de gabinets.

Des del Sindicat mantenen que l’acció col·lectiva permet millorar aspectes com el salari, la reducció de jornada, la conciliació de la vida personal i laboral, o la participació en l’organització del treball. En aquest sentit, denuncia que alguns dels aspectes que cal millorar en l’apartat de condicions de treball pels periodistes de gabinets són la conciliació de la vida laboral i personal, i les contínues pressions i l’estrès.

L’SPC alerta també que una “professionalitat mal entesa” aboca a molts periodistes a treballar en jornades inacabables per “demostrar la seva implicació amb l’empresa”, i recorda que les hores extres no remunerades o compensades amb temps lliure afecten al dret a la vida personal i repercuteixen en una menor productivitat i un menor rendiment.

Igualment, el sindicat adverteix que les pressions laborals per aconseguir resultats en repercussió mediàtica i el desconeixement d’alguns directius sobre el funcionament dels mitjans acaben provocant situacions d’estrès que ni beneficien el treballador ni els objectius de l’empresa.