El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha mostrat el seu “desencís” amb el fet que els “nous aires” de TVE no arribin al centre de producció de Sant Cugat, i exigeix que el cessament dels seus actuals responsables. Amb tot, l’SPC adverteix que rellevar-los no seria “suficient” si abans no es destitueix de qui depenen, Eladio Jareño, ratificat com a director de TVE en mig de la renovació generalitzada dels alts càrrecs de la televisió pública.

Sobre Jareño, l’organisme recorda que està “estretament” vinculat al Partit Popular (va ser cap de premsa del PPC) i que “acumula un llarg historial en la fosca trajectòria de manipulació informativa i distorsió de realitat a la televisió pública estatal”. El Sindicat també afirma que els actuals responsables de Sant Cugat “sempre han actuat al dictat de Jareño i dels interessos del PP”.

Per tot plegat, l’SPC no troba “presentable” que Eladio Jareño segueixi controlant dels centres territorials. En aquest sentit, remarca que el seu historial fa “inviable” que pugui tenir un lloc en “una TVE renovada basada en el pluralisme i el respecte al dret a la informació”. A més, adverteix dels “danys col·laterals” que pot implicar no estendre a Catalunya i altres centres territorials la renovació de la televisió pública.