El Sindicat de Periodistes de Catalunya lamenta “un cop més” que el tercer sector hagi quedat “marginat” en l’adjudicació de 22 freqüències de ràdio de principis de mes per part del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Per a l’organització, el repartiment “manté la invisibilitat” dels moviments socials en l’espectre radiotelevisiu català.

L’SPC diu no qüestionar la legalitat de l’acord pres pel CAC, però recorda que la llei reconeix el dret de les entitats a accedir a una part l’espectre radioelèctric, i demana que s’acompleixi la normativa o que s’hi facin les modificacions pertinents per tal que en les successives convocatòries “hi hagi la plena garantia que el tercer sector de la comunicació rebrà les freqüències que li pertoquen”.

La normativa actual estableix que els planificadors hauran de reservar un 5% de la seva oferta a serveis de comunicació sense ànim de lucre. Per al Sindicat de Periodistes, aquest percentatge és “insuficient”, i defensa que l’espectre radioelèctric es reparteixi en terços entre operadors privats, públics i tercer sector. “L’accés de les entitats del tercer sector a les ones és una qüestió bàsica de democràcia comunicativa i informativa”, subratlla l’SPC.

Mentre no es resol el aquest “dèficit democràtic”, el Sindicat Periodistes reclama que, si hi ha noves convocatòries similars, aquestes “prevegin clarament i sense subterfugis” l’accés de les entitats sense ànim de lucre en el repartiment de les freqüències que pugui haver-hi en joc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram