El consell de govern de la CCMA que votarà el Parlament el proper 28 de març és “producte de pactes partidistes que han primat les aliances del Govern amb el PP i ni tan sols han respectat els criteris de ‘proporcionalitat parlamentària’ que tan gelosament s’apliquen quan toca imposar els anomenats ‘blocs electorals’”. Amb aquestes paraules, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) s’ha mostrat contra l’acord entre CiU i el PP d’aquest dilluns. A més, l’organització ha recordat que els populars van votar contra la Llei de la Corporació del 2007, i ha qualificat el partit de Sánchez-Camacho d’“obertament hostil” als principis que es reconeixen a la normativa.

L’SPC remarca que el pacte entre ambdues formacions arriba “12 anys després d’haver acordat la desgovernamentalització i la despolitització” dels mitjans de la Corporació. Segons assegura, tot plegat es tracta d’un “retrocés històric” que situa la regulació legal de la CCMA per darrera d’altres ens audiovisuals, com l’espanyol o l’andalús, i que pot tornar als mitjans públics a un “control progovernamental”.

Demana un gest de dignitat al CAC

El Sindicat també afirma que les informacions aparegudes durant aquests darrers dies constitueixen “una vulneració oberta i descarada de la lletra i de l’esperit” de la Llei de la CCMA, que estableix una tria de consellers en base a criteris de competència professional.

Per això, demana “un gest de dignitat” als membres del CAC a l’hora d’avaluar els candidats, no els seus mèrits individuals, sinó el conjunt de la proposta, que per al Sindicat de Periodistes està “clarament al servei de la represa del control” dels mitjans de la Corporació.