El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) creu que, amb la nova correlació de forces que hi haurà al Parlament després de les eleccions del 25-N, és “molt difícil” que es reprodueixi un pacte entre CiU i PP, la qual cosa considera “una oportunitat per fer enrere la contrareforma” de la llei de la CCMA. Segons l’organització, mantenir els actuals acords en l’àmbit dels mitjans públics “no és sostenible”.

Davant d’aquest nou escenari, l’SPC insta les forces polítiques que durant la campanya electoral es van comprometre a derogar la reforma de la CCMA aprovada al febrer i a garantir el “model d’èxit” de les seves empreses (sense acomiadaments), a què “mantinguin aquest compromís, tant en el nou Parlament com en les converses que puguin tenir de cara a la governabilitat”.

A més, el sindicat convida a aquests grups (ERC, ICV-EUiA, CUP i PSC) a vetllar perquè “no es produeixin decisions immediates del Govern en funcions que vagin en sentit contrari al consens parlamentari que cal a una institució de país com és la CCMA, i que pretenguin imposar fets consumats en la lògica de la majoria governamental plasmada en la composició del consell de govern de la Corporació”.