L’Auditori Josep Irla de Girona acull de dijous a dissabte la desena edició de la Catosfera, el cicle de debats i xerrades sobre comunicació i internet. Enguany, el programa divideix els continguts en dos grans eixos: un sobre actualitat amb l’impacte de l’1 d’octubre de 2017 com a rerefons, mentre que l’altre gira al voltant dels canvis en la comunicació per temàtiques (feminisme, gastronomia, joves i música).

Les tres taules sobre l’actualitat vigent, són:

  • La censura a internet l’1 d’octubre, un any després (dijous, 19 h), amb Nacho Amadoz, director jurídic de la Fundació puntCAT; Jordi Iparraguirre, director d’Innovació d’EURid; Josep Jover, advocat, i Àlex Corretger, d’IT Architect.
  • El periodisme després de l’1 d’octubre (divendres, 19 h), amb Ariadna Oltra, periodista de TV3; Quico Sallés, d’elMón; Neus Tomàs, sotsdirectora d’eldiario.es, i el fotoperiodista Jordi Borràs.
  • L’espai virtual, el refugi dels drets civils? (dissabte, 12.45 h), amb Simona Levi, d’Xnet; el cantant Valtònyc; l’assessor en comunicació digital Aleix Clarió, i Roger Rofín, director de comunicació d’Òmnium Cultural.

Les quatre taules temàtiques, són:

  • Les xarxes com altaveu del discurs femení (dissabte, 11 h), amb la periodista i escriptora Cristina Fallarás; l’educadora social Alba Fernández Pous; l’actriu i directora Júlia Barceló, i Meius Ferrés, cap de l’àrea de comunicació de la Universitat de Girona i membre d’#OnSónLesDones.
  • Cuinar, menjar, comunicar (dissabte, 16 h), amb Esther Massats, responsable de comunicació del Celler de Can Roca; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina; el cuiner i comunicador Pep Nogué, i l’educadora en hàbits saludables Àstrid Barqué.
  • Les claus per comunicar-se amb el públic juvenil (dissabte, 17.30 h), amb Laia Servera, directora de l’InfoK; Roger Carandell, cofundador i CEO d’Adolescents.cat; l’actor i youtuber Pol Gibert (Pol GiSe), i el youtuber Jaume Rojo (Rush Smith).
  • Afinant les xarxes per promocionar la música (dissabte, 18.45 h), amb Arnau Tordera, cantant d’Obeses; Ramon Montardit, responsable artístic i de promoció de Música Global, i Joan S. Luna, redactor en cap de MondoSonoro.