El cicle d’activitats vinculades al periodisme i la comunicació organitzat per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona arriba a la seva desena edició. El programa d’enguany de la Setmana dels Rahola està format per quatre xerrades i una taula rodona, i com sempre clourà amb el lliurament de premis. A més de presencialment, els actes es podran seguir en streaming al web de la Diputació.

La Setmana dels Rahola arrenca dilluns 14 de febrer amb la conversa Un animal de ràdio (Casa de Cultura de Girona, 18 h), en la qual el periodista Jordi Basté explicarà la clau de l’èxit del programa que dirigeix i presenta, El món a RAC1, i compartirà la seva visió sobre el periodisme actual.

L’endemà serà el torn de la xerrada Que Déu ens agafi confessats! (Biblioteca Carles Rahola, 18 h), amb Vicenç Lozano, en la qual el periodista especialitzat en el Vaticà intentarà posar llum a les interioritats de la Santa Seu.

Per dimecres 16 s’ha programat la conversa Una periodista al faristol (Casa de Cultura, 18 h), on Patrícia Plaja reflexionarà sobre la seva trajectòria professional i la seva actual experiència com a portaveu del Govern de la Generalitat.

Dissabte 19 de febrer Tomàs Molina protagonitzarà Negar l’evidència. Quan la política entra en el periodisme, per parlar sobre els efectes que el canvi climàtic està tenint en el planeta i desmuntar les teories que el neguen.

I el dilluns 21 de febrer s’ha programat la taula Un debat de pel·lícula (Biblioteca Carles Rahola, 18 h), amb Isaki Lacuesta, Imma Merino, Pep Prieto i Àngel Quintana, que conversaran sobre els lligams entre el periodisme i la crítica cinematogràfica.

La Setmana culminarà dijous 24 de febrer amb la gala de lliurament de la 13a edició dels Premis Carles Rahola de comunicació local (Auditori de Girona, 20 h), enguany conduïda pel periodista Marc Giró.

Finalment, també hi ha dues exposicions programades. Una és Dones il·lustres, dones il·lustradores, ja inaugurada a la Biblioteca Carles Rahola, que es pot visitar fins al 28 de febrer, que va guanyar el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional en la passada edició dels Premis Carles Rahola.

I l’altre és RaholaFoto2021. Fotografies presentades a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que es pot visitar a la Casa de Cultura del 14 de febrer al 18 de març, i mostra una selecció dels treballs presentats als guardons en la categoria de millor fotografia de premsa.