El consorci europeu Frame, Voice, Report! (en el qual participa Lafede.cat) ha posat en marxa la convocatòria de tercera edició de la Beca Devreporter, creada per enfortir la col·laboració entre periodistes i ONG i millorar la qualitat i l’impacte de la informació sobre problemes globals, desenvolupament i cooperació internacional.

El projecte té un triple objectiu: facilitar la realització de reportatges periodístics de qualitat que tractin, de manera genèrica, temàtiques relacionades amb la cooperació i l’educació per al desenvolupament, la pau i/o els drets humans, enteses en el seu sentit més ampli, com a Justícia Global; incentivar la col·laboració entre organitzacions catalanes sense ànim de lucre, actives en el sector de la cooperació al desenvolupament, la pau i/o els drets humans i periodistes i mitjans; i promoure espais d’intercanvi i de formació entre organitzacions i periodistes i mitjans.

Enguany, la Beca Devreporter multiplica per deu la dotació de les dues anteriors edicions fins a un total 240.000 euros, que es distribuiran en tres categories: de 10.000, de 20.000 i de 30.000 euros. Es valoraran de manera prioritària les temàtiques de migracions, de desigualtat de gènere i de canvi climàtic, així com les seves interconnexions. Mes enllà del finançament, l’atorgament d’una beca implica que les organitzacions i els periodistes becats participin d’un procés conjunt de formació i d’intercanvi.

El termini per presentar propostes finalitza el 23 de maig, i la resolució es donarà a conèixer a finals d’octubre. El període d’elaboració, publicació i difusió dels reportatges becats és de novembre de 2018 a juny de 2019.