Quin paper hi juga l’accés a la informació en la construcció d’una cultura de pau? En quin moment ens trobem pel que fa al dret a la informació? Quines limitacions, amenaces i alternatives hi ha? Quina és la relació entre l’accés a la informació i els conflictes armats? Aquestes són algunes de les qüestions que es plantejaran i debatran en la jornada Dret a la informació per a una cultura de pau. La sessió tindrà lloc aquest dimecres a l’auditori de la biblioteca de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Organitzada conjuntament per FundiPau i la Fundación Cultura de Paz, la jornada arrenca amb una conferència a càrrec del periodista Iñaki Gabilondo (10.30 h), i es completa amb tres taules rodones:

  • El dret a la informació, ara i aquí (12 h ), amb Albert Sáez, director adjunt d’El Periódico i professor de la Blanquerna; Milagros Pérez Oliva, redactora en cap d’El País Catalunya i professora a la UPF, i Vicent Partal, director de Vilaweb i vicepresident de l’European Journalism Center.
  • Dret a la informació i conflictes armats (16.30 h), amb Gemma Parellada, corresponsal a l’Àfrica; Joan Roura, sotscap d’internacional de TV3 i especialista en el Pròxim Orient, i Cristina Sánchez, de l’àrea internacional de RNE i conductora de Países en conflicto.
  • Ampliant i reforçant el dret a la informació (18.30 h), amb Carlos Sánchez Almeida, advocat i director legal de la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI); Gemma Garcia Fàbrega, periodista de la Directa; Roger Palà, periodista i coordinador de Crític, i Toni Soler, director del programa Polònia de TV3.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram