La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona ha recorregut davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per evitar que la Generalitat faciliti a Crític els noms de les empreses, bancs i fons d’inversió que acumulen més pisos.

La Comissió de Garantia pel Dret d’Accés a la Informació Pública i l’Agència de Protecció de Dades avalen la petició del digital davant la negativa inicial de l’Institut Català del Sòl. Per la seva part, la Cambra de la Propietat Urbana s’hi oposa amb l’argument que difondre aquesta informació “podria incentivar l’ocupació il·legal de pisos” i generaria un “abús de dret”, explica el mitjà.

Des de Crític es considera que la publicació d’aquesta informació és “especialment rellevant” en un context en què l’accés a l’habitatge és un tema “d’interès general”.

Per fer front al procés judicial, la cooperativa de periodistes ha posat en marxa una campanya de microfinançament. L’objectiu és defensar al TSJC el dret a la informació i garantir que aquestes dades siguin públiques.

La campanya aspira a aconseguir 15.000 euros, els quals es destinarien a cobrir les despeses del procediment judicial, però també a la investigació sobre els grans tenidors de pisos a Catalunya i a la producció d’un dossier sobre la qüestió, a més de reforçar l’estructura d’investigació de Crític.