La demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha reinstaurat els premis Plata i Plàtan de comunicació, els quals es van lliurar aquest dimecres al vespre. L’esperit dels guardons és distingir les persones, entitats i/o institucions que afavoreixen la tasca dels periodistes i donar un toc d’atenció les que la dificulten.

Els guardons els va instaurar el 1997 la desapareguda Associació de Periodistes de la Catalunya Central Apunt, i se’n van celebrar nou edicions abans de desaparèixer. Ara, just deu anys després de convocar-se els últims, els ha assumit la demarcació al territori del Col·legi.

En l’edició de la recuperació, el Premi Plata ha estat per a l’ANC de Berga per facilitar la tasca periodística durant la manifestació celebrada a la capital del Berguedà la Diada de l’any passat. Per la seva part, el Premi Plàtan se l’ha endut la CUP Nacional per haver entorpit l’accés dels mitjans a les assemblees nacionals celebrades a Manresa i Artés el 2015.

L’acte de lliurament es va celebrar al Centre Cultural El Casino, de Manresa, en el marc del cicle Pessics de vida, que va comptar com a convidat amb el periodista Òscar Dalmau, de La competència de RAC1, qui va conversar amb el periodista Eduard Font, de Ràdio Manresa.