La Càtedra Josep Pla preveu posar en marxa l’any 2022 una plataforma digital, que es dirà Pla Digital, amb articles publicats per Josep Pla entre 1917 i 1980. Xavier Pla, director de la Càtedra, ha explicat aquest dimecres que inclouran els articles publicats per Josep Pla, escanejats i descarregables.

“És una feina immensa i hem quedat desbordats perquè estem treballant amb una seixantena de capçaleres, entre diaris i revistes, i uns 7.000 articles”, ha dit. El projecte de la Càtedra Josep Pla s’està fent en col·laboració amb la Fundació Pla i l’editorial Destino.

Xavier Pla ha manifestat que si poden l’any que ve obriran Pla Digital, que serà una plataforma amb un buscador de noms i es podran ordenar els articles per llengua i per anys. Es podrà saber per exemple què va publicar Pla als anys 40 o quins articles va escriure sobre Berlín o Buenos Aires.

Ha admès que els està resultant difícil tirar endavant el projecte perquè parlen de 60 capçaleres amb articles publicats entre el 1917 i el 1980. “És impossible incloure tots els articles”, ha reconegut, però si posen en marxa la plataforma inclouran l’avís que hi segueixen treballant.

Xavier Pla ha remarcat que “la capacitat de treball periodística de l’escriptor és absolutament inusual. Passa molts anys de la seva vida fent quatre o cinc articles a la setmana i no són peces breus”.