Del 20 al 22 d’octubre Girona acull la 14a edició de la Catosfera, el cicle sobre comunicació i novetats tecnològiques. Enguany, la trobada de la internet catalana fa una aposta clara pel públic jove amb la celebració del Futur Fest, una jornada d’activitats del món digital transformades en espectacles en viu. La voluntat és ser un espai experimental de contingut innovador en català i un punt de trobada de creadors de contingut.

Futur Fest tindrà lloc dissabte al vespre a la Sala Mirona de Salt i arrencarà amb la retransmissió en directe del pòdcast Berícid Sulfúric (guanyador del Premi Sonor a millor pòdcast de ficció del 2022). A continuació, el pòdcast Tardeo de Radio Primavera Sound conversarà amb creadors de continguts i farà una col·laboració amb Salsa Romesco de Bunyol TV.

La jornada continuarà amb La Rostida, un nou format d’humor presentat per Marc Sarrats i Manel Vidal dissenyat per La Fera i Lo Memefest, i acabarà amb el final de gira de Tindercat, amb la participació de la Tinderband i d’influencers catalans.

Una altra novetat de la Catosfera 2022 és la Jornada Dona TIC, divendres al matí, al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. L’objectiu és visibilitzar l’emprenedoria i el lideratge de les dones en el món de les tecnologies de la informació i la comunicació, conèixer projectes consolidats o en creixement, i generar espais de debat i networking on compartir aprenentatges, experiències i consells.

La inauguració oficial serà divendres a la tarda, seguida del debat Pegasus i altres casos. Com garantir la ciberseguretat?, amb Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya; Selva Orejón. CEO d’onBRANDING; Joan Matamala, president de la Fundació Nord; Genís Roca, president de la Fundació .cat, i Mariola Dinarès, directora i presentadora del programa Popap de Catalunya Ràdio.

Aquest debat i la resta de xerrades, sessions i tallers tindran lloc, com és habitual, a l’Auditori Josep Irla, seu de la Generalitat a Girona.