Els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals començaran a aplicar la nova Ortografia catalana aprovada per l’Institut d’Estudis Catalans a partir de l’1 de gener. Malgrat hi ha un període de de transitorietat de quatre anys per incorporar els canvis, la CCMA recorda que, tal com assenyala el seu Llibre d’estil, ha de contribuir a consolidar un model de llengua correcta per mitjà de l’establiment i la difusió de criteris lingüístics rigorosos.

Així doncs, el portal lingüístic de la Corporació, l’ésAdir, ha elaborat un resum dels canvis més significatius, els qual es presenten en diverses fitxes amb taules informatives i exemples, per posar a l’abast dels professionals i de la societat en general una exposició “clara i pràctica” de les novetats ortogràfiques.

A més, el portal ja ha estat adaptat a les noves normes: s’hi han fet 161 modificacions, especialment en fitxes que contenien algun accent diacrític o guionet; concretament, 96 entrades de l’ésAdir general i 65 de l’apartat Filmoteca, que recull més de 12.000 títols de pel·lícules doblades o subtitulades en català.

Pel que fa a la nova Gramàtica de la llengua catalana publicada per l’Institut d’Estudis Catalans, el Departament d’Assessorament Lingüístic (DAL) de la CCMA assegura que en farà una “lectura atenta” i anirà incorporant continguts a l’ésAdir de manera progressiva.