La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha creat una comissió per controlar que els periodistes no incompleixin el Llibre d’estil, especialment pel que fa amb les manifestacions públiques a les xarxes socials que puguin comprometre la imparcialitat dels mitjans. Així ho ha explicat el director de TV3, Sigfrid Gras, en la sessió de control parlamentari de la CCMA.

Gras ha dit que l’òrgan s’ha posat en marxa per assegurar-se que “no se’ns en va de les mans”, i poder “examinar, pactar, i fins i tot arribar a sancionar si calgués els treballadors de la CCMA que no complissin el Llibre d’estil”.

Interpel·lat per la diputada de Ciutadans Anna Grau, el director de TV3 ha defensat que la comissió s’ha creat per “intentar corregir” els “casos aïllats” que poden vulnerar el Llibre d’estil d’entre “milers i milers de tuits”

Sigfrid Gras ha explicat que el consell de direcció de la Corporació va decidir dijous “augmentar aquest tipus de control” per evitar que els treballadors facin “expressions inapropiades” i incompleixin el Llibre d’estil.

Pel que fa als col·laboradors, el director de TV3 ha admès que és “més difícil” aplicar aquest control. Els contractes amb tercers ja estableixen que s’ha de complir el Llibre d’estil, però en els programes que fan per a la CCMA.

“El que costa més és obligar un col·laborador que treballa en vuit mitjans diferents a què ho compleixi en els altres”, ha argumentat Gras. “Dins la CCMA, sí, fora les opinions són més lliures”, ha reblat.