Foto: Parlament de Catalunya

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà, ha demanat aquest divendres un increment de 100 milions d’euros al pressupost dels mitjans de comunicació públics catalans per al 2023. En una compareixença a la comissió de control de l’actuació de la CCMA al Parlament, Romà ha explicat que la previsió de 2023 és poder comptar amb una aportació pública de 100 milions addicionals per impulsar nous continguts de ficció, entreteniment, cultura i documentals i per fer una nova OTT, continguts nadius digitals i drets digitals. Romà ha defensat l’increment en el pressupost per mantenir la inversió en el nou SX3, per nous projectes transmèdia i per la inversió en equipaments tecnològics.

Romà ha comparegut al Parlament per explicar els eixos del pla estratègic de la CCMA que s’està elaborant en col·laboració amb els treballadors i els agents del sector. El pla incideix en qüestions com l’impuls de la llengua, la connexió amb la ciutadania, la creació de continguts, la transformació interna, les relacions amb el sistema audiovisual i la sostenibilitat empresarial.

Entre d’altres, la màxima responsable de la CCMA ha parlat de la nova OTT. Una plataforma de continguts catalana, d’accés d’universal, capaç de competir amb altres plataformes en l’entorn digital. “Els pròxims anys, la CCMA ha d’esdevenir una plataforma de continguts en català que sigui referent per a la ciutadania i cal un finançament adequat per portar-ho a terme”, ha apuntat.

Una vegada més Romà ha recordat que la CCMA ha perdut 157 milions del seu pressupost total anual mentre l’ecosistema audiovisual ha multiplicat la seva oferta. Per això, ha reclamat revertir la manca de capacitat d’inversió audiovisual, el debilitament de l’oferta temàtica o la desinversió en equipaments i tecnologia.

Romà ha insistit que pateixen una situació d’“infrafinançament crònic” i ha recordat que reverir-ho és d’“extrema emergència”. “No tenir pressupost ens posaria en una situació més fràgil pel 2023. Amb manca de planificació d’alguns projectes que els farien endarrerir un temps”, ha alertat respecte a una eventual prorroga dels pressupostos de la Generalitat.