El passat divendres es van reunir els representants dels treballadors de TV3 i la directora de gestió i recursos de la CCMA, Teresa Farré, per seguir negociant el futur conveni col·lectiu. Durant la trobada, el comitè d’empresa va demanar que se’ls lliurés i expliqués la proposta de contracte programa aprovada pel consell de govern a mitjan maig, però la direcció s’hi va negar.

L’argument és que el text definitiu, que s’ha d’acordar amb el Govern, encara no està aprovat. Els sindicats, però, entenen que el contingut del document i els detalls sobre el que comportaria la unificació de TV3 i Catalunya Ràdio en una única empresa “cal que es facin en la mesa negociadora del conveni i de manera urgent”.

“Estil barroer i trampós”

A banda, durant la reunió, el comitè va transmetre que l’avantprojecte de pressupostos presentat al març, el qual preveu una retallada del 17,17%, entra en “contradicció” amb la pròrroga dels pressupostos generals de la Generalitat. Farré, però, va justificar la mesura per la caiguda de la publicitat, tot i afegir que estava pendent de noves consultes amb “funcionaris de Presidència”, segons expliquen els sindicats.

“El comitè considera que la direcció està desplegant un estil de negociació barroer i trampós que sembla més dirigit a intentar despistar-nos i a passar temps que no pas a mirar d’arribar a compromisos per a l’empresa i la plantilla”, assegura en un comunicat.

A més, adverteix que, el proper divendres, durant la comissió de control parlamentària de la CCMA, Brauli Duart “intentarà fer un nou cop d’efecte per despistar l’atenció”. Per això, el comitè ha convocat una concentració a la porta del Parlament per expressar les seves reivindicacions.