El Tribunal General de la Unió Europea ha donat la raó parcialment a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en un cas on defensava la marca TV3.

En concret, el TGUE ha rebutjat el registre de la marca francesa LaTV3D per realitzar serveis de telecomunicacions, educació, entreteniment i esports, edició i elaboració d’informes en considerar que hi havia “risc de confusió” amb la marca de la televisió catalana. Tot i això, sí que ha permès que es registri per fer serveis de traducció i interpretació perquè no creu que TV3 tingui un “caràcter distintiu” en aquest sector, a diferència dels altres.

La CCMA havia portat l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la UE (EUIPO) als tribunals europeus per rebutjar el seu recurs contra el registre de LaTV3D en tots els serveis esmentats. La Corporació al·legava que aquest nom podria generar “confusió” amb el de TV3, mentre que l’EUIPO considerava que la marca de la televisió catalana tenia un “caràcter distintiu dèbil” en tots els serveis en qüestió.