La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha emès un comunicat on lamenta “la situació” que ha portat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tancar els repetidors que reemetien el senyal dels canals de Televisió de Catalunya a terres valencianes.

La CCMA diu entendre la decisió d’ACPV davant l’amenaça de sancions econòmiques. A més, recorda que, amb la voluntat de facilitar un acord de reciprocitat, des de l’agost de 2008 emet el senyal de Canal 9 a través del seu segon múltiplex. Un senyal que Telefónica va tallar l’estiu passat perquè Televisió Valenciana (TVV) no pagava la seva emissió per satèl·lit.

Amb tot, la Corporació vol fer constar la seva predisposició a col·laborar per resoldre aquesta situació. En aquest sentit, diu confiar en què s’arribi a un acord entre els governs valencià i català per garantir la reciprocitat de les emissions de Canal 9 i TV3.

Fins que això no arribi, la CCMA recorda que a través del portal tv3.cat i dels televisors i mòbils amb connexió a la xarxa es poden seguir les emissions de la majoria de programes de Televisió de Catalunya des de qualsevol lloc del món.