El Govern espanyol vol eliminar un dels dos múltiplex de Televisió de Catalunya (també de TVE i la resta d’autonòmiques) per alliberar espectre digital a favor de les operadores de telecomunicacions. A la CCMA, però, no hi estan d’acord. El seu president, Brauli Duart, aquest divendres ha afirmat rotund que el segon múltiplex “s’ha de mantenir”, voluntat que desperta “unanimitat” al consell de govern de la Corporació i a TV3.

Segons Duart, la CCMA ha de continuar gestionat el segon MUX perquè aquest “ha de garantir” l’alta definició (on TV3 és capdavantera i on porta gastats molts diners) i la reciprocitat amb altres televisions, com ara IB3 o, si arriba el cas, Canal 9.

El president de l’ens, però, no s’ha posicionat sobre la possibilitat de reduir el nombre de canals, desvinculant-ho del manteniment del segon múltiplex. Així, s’ha limitat a dir que actualment s’està estudiant l’oferta dels mitjans públics de la CCMA per definir quin ha de ser el seu futur. L’única certesa és que, sense segon MUX, aquesta oferta s’hauria de reduir.