La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, han firmat aquest dijous un conveni de col·laboració per reforçar l’educació i la pedagogia amb l’objectiu de posar en valor el paper de les dones en la societat. L’acord busca “avançar cap a una societat que deixi enrere els estereotips sexistes i incorpori les aportacions de les dones”.

Amb aquest conveni, els mitjans de la CCMA continguts audiovisuals orientats al foment de la igualtat i a posar en valor el paper de les dones en la societat. Així, a partir de la tardor s’emetrà al canal 33 el programa Som dones. Una mirada femenina sobre el món, una sèrie setmanal de 13 capítols al voltant de temes que afecten tothom però només explicats per dones, tant anònimes com més conegudes pel públic. A banda, aquest estiu Catalunya Ràdio emetrà El cafè de les dones sàvies, que consta de 35 entrevistes a dones on es tractaran diferents aspectes de la vida.

Per la seva part, l’Institut Català de les Dones oferirà a la CCMA orientació i assessorament en matèria de coeducació en continguts infantils i juvenils, una eina que es considera “fonamental” per avançar en la igualtat entre dones i homes a través de la superació dels estereotips tradicionals.

A més, l’acord també suposa mantenir el compromís dels mitjans de la Corporació de vetllar per un tractament correcte dels continguts relacionats amb la violència masclista, tenint en compte les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, i col·laborar en la difusió del servei d’atenció permanent a dones en situació de violència (900 900 120).

En l’acte de signatura, Neus Munté ha destacat que el conveni “permetrà aprofundir en la col·laboració per reflectir la perspectiva de gènere i les aportacions de les dones en els mitjans públics”. La consellera ha afegit que “l’objectiu últim és avançar en la construcció d’una Catalunya més justa, on homes i dones gaudeixin de manera efectiva dels mateixos drets i les mateixes oportunitats”.

En aquest sentit, Munté ha destacat que la perspectiva de gènere en els mitjans públics “facilita la incorporació del potencial, la força i el talent de les dones en la construcció d’un país millor i és una font d’enriquiment per al conjunt de la societat”.

Per la seva part, Brauli Duart ha remarcat “el compromís de la CCMA a l’hora de reflectir la igualtat entre homes i dones i evitar els estereotips, tal com marca el Llibre d’estil. A més, ha destacat que “són dones les que se situen al capdavant dels grans programes informatius i de debat” de la graella de TV3 i Catalunya Ràdio. “Avui, més que mai en la seva història, les dones tenen una potent presència als mitjans audiovisuals de la CCMA”, ha afegit al respecte el president de la Corporació.