La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) treballa en una sèrie de mesures de transparència, entre les quals hi ha la creació d’un registre amb les ofertes que optin a les demandes de producció externa dels seus mitjans. El registre publicarà quines ofertes han estat les ofertes escollides i els criteris de selecció emprats.

La CCMA també preveu establir percentatges que determinin el màxim de producció externa que es pot encarregar a una única empresa, amb l’objectiu d’afavorir la competència en el sector de la indústria audiovisual, i, com ja havia anunciat, la creació d’un registre públic amb tots els contractes existents amb empreses proveïdores.

El president de la Corporació, Brauli Duart, ha anunciat aquestes mesures en una sessió informativa adreçada a la indústria audiovisual, celebrada aquest dijous a l’auditori del CosmoCaixa, i a la qual han assistit més d’un centenar d’empreses i associacions del sector, segons informa l’ens.

Durant la trobada, tant Duart com el director de TV3, Eugeni Sallent, han avançat quins seran els criteris i les orientacions de la programació associada i les coproduccions per als propers mesos, s’han exposat les necessitats de Televisió de Catalunya i s’han demanat propostes que combinin qualitat i ofertes econòmiques competitives.

Més exigència

Durant la seva intervenció, Brauli Duart ha manifestat la voluntat de continuar col·laborant amb el sector audiovisual en l’àmbit de la producció i la distribució de continguts, però amb un increment de l’exigència. En aquest sentit, ha assenyalat que la CCMA ha de generar continguts de més qualitat a un cost més ajustat i que ofereixin millors perspectives de comercialització internacional. A més, Duart ha remarcat que aquesta col·laboració s’ha de fer mantenint l’equilibri actual entre l’explotació interna i els recursos externs, i fonamentar-se en la transparència i l’interès comú.

Per la seva banda, el director de TV3 ha exposat a les productores les previsions per als propers mesos, i ha detallat els criteris i les orientacions de la programació per al 2014, tot explicant les claus del model mixt de producció.

En aquest sentit, Sallent ha explicat les necessitats de graella per a TV3, 33 i Super3 en els diferents gèneres (ficció, entreteniment, documentals, infantils, animació), ha avançat la forquilla de costos a dedicar en aquestes partides per al proper any, i ha establert els elements i els valors que es buscaran en les propostes de les productores.