La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha presentat al Govern un avantprojecte de pressupost per al 2022 on reclama que s’incrementi la seva aportació en 52 milions d’euros fins als 292,1 milions. Un augment que es destinaria en gran part a producció audiovisual independent, per continuar nodrint les graelles de televisió i ràdio, però també per a continguts digitals, ha dit la vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, en la comissió de control parlamentari.  

Segons ha explicat, el dèficit d’inversió en producció aliena dels darrers anys “ha estat pal·liat en part” amb els 12 milions que el Departament de Cultura ha aportat per a obra audiovisual nova (6 l’any passat i 6 més aquest). “Però això no és suficient”, ha advertit.  

Així, Llorach ha defensat que perquè la Corporació torni a ser “impuls i motor” del sector audiovisual del país cal aquest increment en l’aportació, i que sigui estable. El consell de govern de la CCMA entén que l’augment de 52 milions sol·licitat és “el mínim” que necessita per tirar endavant la seva missió de servei públic.  

Pendents del contracte programa 

Per garantir l’estabilitat pressupostària, la vicepresidenta de la Corporació ha remarcat la necessitat de tenir un nou contracte programa, un esborrany del qual ja es va lliurar a l’Executiu.  

Núria Llorach ha explicat que ja ha mantingut una primera reunió amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant la qual es va exposar la necessitat que la CCMA tingui un marc de finançament estable, cosa que el Govern comparteix.  

Així doncs, h apuntat que “molt aviat” s’iniciaran reunions bilaterals entre ambdues parts per treballar una proposta conjunta de contracte programa.