Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio i representants de diferents àmbits dels sector audiovisual es van concentrar dimecres a la tarda a Sant Joan Despí contra la reducció de pressupost en continguts per l’impacte de l’IVA que amenaça greument la producció i la programació dels mitjans públics, repercutint en tota la indústria audiovisual del país. Sota el lema, Més TV3, més Catalunya Ràdio, més audiovisual es van exigir solucions urgents per evitar “danys irreparables”.

Les reclamacions van en dos sentits. Per una banda es demana a la direcció de la CCMA que aturi les retallades previstes en el pla de contenció per reduir les despeses, que es consideren “precipitades”. Per l’altra, s’insta als representants polítics que compleixin les promeses electorals d’atendre amb una aportació extraordinària l’impacte sobrevingut de la nova despesa d’IVA en el pressupost de la Corporació.

En l’acte van intervenir Marta Fernández, degana del Col·legi Professional de l’Audiovisual; el corresponsal de la CCMA a Buenos Aires, Joan Biosca, acomiadat pel tancament de la corresponsalia; el president de PROA, Raimon Masllorens; la presidenta del comitè d’empresa de Catalunya Ràdio, Mercè Alcocer; Jordi Robirosa, redactor d’esports de TV3; el president de l’Associació d’Actors i Directors, Àlex Casanovas, i la presidenta del comitè d’empresa de TV3, Roser Mercadé.

Totes ells van coincidir en els “danys irreparables” que comportaran decisions “precipitades” d’eliminar programes, línies de producció i corresponsalies, i abandonar drets esportius.

“Si perdem la programació d’esports, si perdem la telenovel·la, si perdem els punts de vista que tenim des de les corresponsalies… estem perdent espai, estem perdent audiència, estem perdent credibilitat i també estem perdent entreteniment de qualitat. I aquests espais que es perden queden ocupats per altres ofertes”, va alertar la presidenta del comitè d’empresa de TV3, Roser Mercadé.

“Abans de prendre aquestes decisions tan catastròfiques esperem que hi hagi un govern, esperem a saber quines línies d’actuació té aquest govern, perquè aquestes decisions que s’estan prenent possiblement siguin carregar-se tot un sector i carregar-se la televisió pública d’aquest país”, va assenyalar el president de PROA, Raimon Masllorens.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram