La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha tancat provisionalment l’exercici 2021 amb un dèficit de 171.000 euros, que donada la magnitud de l’ens es considera “equilibri pressupostari”. Així ho ha anunciat la vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA en sessió parlamentària.

Núria Llorach ha valorat el resultat com a “positiu”, malgrat l’any ha estat “molt complicat” i comptar amb un pressupost prorrogat de 2020. Aquest equilibri pressupostari, ha explicat, s’ha aconseguit gràcies a una aportació extraordinària de 6,6 milions d’euros realitzada pel Govern al desembre.

La presidenta en funcions de la Corporació ha destacat que el 2021 s’ha tancat amb “un benefici comptable consolidat, degut a les provisions realitzades en exercicis anteriors”. També ha apuntat que el resultat positiu “permet presentar un balanç totalment sanejat” de l’ens, i que l’empresa CCMA SA “presenta un patrimoni positiu de 20 milions d’euros i un fons de maniobra equilibrat com feia anys que no teníem”.

Sobre el fons de maniobra, Llorach ha remarcat que “seria positiu sense el deute que té Hisenda amb la Corporació”, derivat del conflicte de l’IVA, que ha xifrat en 23,7 milions d’euros. Això, ha dit, provoca problemes de liquiditat que es cobreixen amb pòlisses de crèdit a curt termini que autoritza el Govern.

Núria Llorach ha advertit que aquest problema de tresoreria “es pot allargar i anar incrementant durant diversos anys”, ja que el conflicte de l’IVA està judicialitzat, i la seva resolució no es preveu a curt termini.