La Comissió Europea ha posat en marxa la vuitena edició del Premi de Periodisme Junts contra la discriminació, dirigit a periodistes de premsa escrita, tant impresa com online. Amb aquests guardons, la CE distingeix els periodistes que contribueixen a una millor comprensió del valor i els beneficis de la diversitat i la lluita contra la discriminació en l’àmbit de la Unió Europea.

Els articles s’han d’haver publicat entre el 18 de setembre del 2010 i el 10 de novembre del 2011 en premsa impresa o digital (incloses publicacions d’empreses, associacions o universitats). El termini per presentar-se als guardons és el mateix 10 de novembre.

El guanyador rebrà un premi per valor de 5.000 euros, i els dos següents per 3.500 i 2.500, respectivament. A banda, cadascun dels guanyadors dels 27 estats membres rebrà un premi per valor de 1.000 euros.

Els guardons són tiquets que es poden utilitzar per viatjar, assistir a conferències o seminaris, comprar equips multimèdia o altres eines professionals, així com per realitzar formació.