El Govern de la Generalitat ha autoritzat aquest dimarts a TV3 a contractar els drets d’emissió en obert dels partits de la Champions League per un import màxim total de 15 milions d’euros, 5 per a cadascuna de les tres temporades compreses entre el 2012 i el 2015.

El portaveu del Govern, Francesc Homs,ha justificat la despesa per l’objectiu de tenir una televisió pública “potent i de primer nivell, competitiva des del punt de vista de les audiències i que faci una televisió de qualitat”. En aquest sentit, ha assegurat que emetre un esdeveniment com la Lliga de Campions de futbol “dóna capacitat de lideratge i nivell”.

Per la seva part, Alberto Oliart, president de RTVE, ha confirmat aquest dijous, després de la sessió de control de l’Ens, que la Corporació pagarà 35 milions d’euros per temporada. En total, doncs, entre TVE i TV3 pagaran 40 milions per temporada (120 en total), lluny dels 90 que pagarà Prisa pels partits de pagament, segons va revelar Jaume Roures, president de Mediapro.

Ambdues cadenes públiques van fer públic divendres oferiran un dels partits dels dimarts de cada jornada de la Champions durant tres temporades, a més de la final.