La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha incoat un altre expedient sancionador contra Mediapro, ara per un “possible abús de la seva posició de domini” en el mercat dels drets audiovisuals de la Lliga i la Copa del Rei de futbol.

L’obertura de l’expedient sorgeix arran de la denúncia presentada per la Reial Societat pel conflicte que manté amb la productora catalana, el qual va treure a la llum al març.

Segons la CNC, hi ha “indicis racionals” que Mediapro ha penalitzat als clubs que, tenint contractes vigents amb la productora durant la temporada 2011-2012, s’han plantejat cedir els seus drets audiovisuals a altres operadores per a temporades posteriors.

Al març, la Reial Societat va anunciar una demanda contra Mediapro pels suposats impagaments corresponents als drets televisius tot i les “continues reclamacions”. Per la seva part, la productora catalana va contraatacar anunciant una demanda contra el club basc per haver venut els seus drets televisius a Prisa per a les temporades 2013-2014 i 2014-2015, tot i que estaven inclosos en el contracte en vigor que tenien ambdues parts.

Ara Competència obre un període màxim de 18 mesos per a la instrucció de l’expedient i la seva resolució.