L’expedient sancionador de la Comissió Nacional de la Competència (CNC) contra Mediapro, el FC Barcelona, el Sevilla FC i el Racing de Santander s’amplia amb un nou actor: el Real Madrid. Com en els altres casos, l’òrgan regulador acusa el club blanc d’haver signat amb la productora catalana un contracte de drets televisius de Lliga i Copa del Rei amb una durada de més de tres temporades.

Segons una resolució de la CNC de l’abril del 2010, els contractes audiovisuals superiors als tres anys podrien tenir “efectes restrictius” en el mercat, per la qual cosa considera que incompleixen la Llei de Defensa de la Competència i el Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

A mitjan maig, quan es va fer públic l’expedient sancionador, Mediapro anunciar que recorreria amb l’argument que la resolució de la CNC era “manifestament incompatible” amb la Llei General de la Comunicació Audiovisual, la qual estableix que els contractes de drets de competicions futbolístiques no poden excedir els quatre anys. En aquest sentit, remarcava que, el febrer del 2011, l’Audiència Nacional va recordar a Competència la seva “obligació de respectar” el que establia la normativa audiovisual.