La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha tancat dos expedients sancionadors per possibles pràctiques restrictives de la competència, un obert a Antena 3, la seva comercialitzadora, Veo TV i The Walt Disney Company Iberia, i un altre contra Godó i Vocento.

En el primer cas, l’expedient es va obrir (el juliol del 2010) pels acords que tenien les tres cadenes per la comercialització conjunta de publicitat a través d’ Atres Advertising, la comercialitzadora d’Antena 3. Després de trencar-los, Competència ha donat per finalitzat l’expedient.

En el segon cas, l’expedient es va obrir (el maig del 2010) contra Publipress Media, del Grupo Godó, i Corporación Vocento, també per possibles conductes prohibides en la comercialització conjunta d’espais publicitaris.

Ara, Competència dóna per tancat l’expedient, ja que Vocento i Godó s’han compromès a eliminar l’obligació de contraure conjuntament la publicitat dels suplements dominicals i de fer-ho de fer-ho amb una mateixa tarifa amb idèntics descomptes. La CNC entén que així “es minimitzen” els riscos per la competència.