La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha obert sengles expedients sancionadors a TVE, Mediaset i Veo TV per la possible vulneració de la Llei general de comunicació audiovisual amb les comunicacions comercials.

En concret, la CNMC ha incoat un expedient sancionador a RTVE per emetre missatges publicitaris durant la retransmissió de dos partits de la selecció espanyola de futbol, el 23 i el 26 de març, a La 1. L’ens regulador assenyala que la cadena va emetre un total de 40 sobreimpressions publicitàries de diverses marques comercials que podrien haver vulnerat les condicions de l’emissió de comunicacions comercials per part de RTVE.

Per la seva part, l’expedient a Mediaset és per superar el tems d’emissió dedicat a autopromocions i a missatges publicitaris i de televenda. Les suposades infraccions es van produir de març a maig als canals Telecinco, Cuatro i Divinity.

Finalment, la CNMC ha obert expedient sancionador a Veo TV per superar el límit de temps permès per a autopromocions. Les infraccions s’haurien produït al març i al maig al canal DMax.

Ara s’obre un període màxim de tres mesos per a la instrucció i la resolució dels respectius expedients.