La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha obert dos expedients sancionadors a Atresmedia per possible vulneració de la Llei general de la comunicació audiovisual en matèria publicitària en espais de laSexta i Antena 3.

Un expedient és per la suposada emissió de publicitat encoberta en el programa Viajeras con B, emès a laSexta el 25 de maig de 2019. La CNMC diu que l’espai va mostrar una oficina d’una reconeguda agència de viatges on es lliurava una carpeta amb el seu nom que contenia la documentació d’un itinerari previst. A més, durant l’emissió es va repetir la denominació de l’agència en les presentacions dels diferents viatges. En cap moment, però, es va advertir de la naturalesa publicitària del contingut.

L’altra infracció s’hauria produït al programa El Contenedor, d’Antena 3, en el capítol emès el 22 de juliol de 2019, quan van aparèixer en nombroses ocasions les marques de diferents empreses de mudances sense informar els telespectadors de l’emplaçament de producte.

En ambdós casos serien infraccions administratives de caràcter greu, que poden comportar multes d’entre 100.001 i 500.000 euros.

Ara s’obre un període de tres mesos per a la instrucció i la resolució dels respectius expedients per part de la CNMC.