La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha enviat sengles requeriments a Onda Cero i Cadena SER perquè deixin d’emetre qualsevol comunicació comercial del complement alimentari Sonovit, tal com venien fent, ja que es considera que és “publicitat il·lícita” d’acord amb la Llei General de la Comunicació Audiovisual.

En cas d’incompliment del requeriment, la CNMC obriria un procediment sancionador per infracció greu, que pot suposar multes d’entre 100.001 i 500.000 euros.

L’ens regulador argumenta que, entre el 31 de gener i el 30 de setembre, Onda Cero i Cadena SER van emetre respectivament 151 i 128 anuncis de Sonovit, els quals “vulneren” la normativa comunitària i estatal aplicable a la publicitat d’aquest tipus de productes.

La CNMC explica que els anuncis contenien declaracions contràries a la normativa. Per exemple, indicant que el producte proporciona alleujament o curació dels acúfens, tinnitus i xiulets, sense que l’afirmació es trobi autoritzada ni inclosa en els reglaments comunitaris i sense anar acompanyada d’una declaració de propietats saludables específiques.

Onda Cero i Cadena SER poden interposar un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la CNMC davant l’Audiència Nacional en el termini de dos mesos.