El programa de RAC1 La Competència, presentat per Òscar Dalmau i Òscar Andreu, ha guanyat el Premi Ràdio Associació al millor programa; mentre que Marta Romagosa, periodista de Catalunya Ràdio des del 1991, ha estat distingida amb el guardó a la millor professional.

El jurat de la 11a edició dels Premis de Ràdio Associació de Catalunya ha premiat La competència per “la creació, imaginació i excel·lent posada en escena radiofònica, d’una proposta que aconsegueix atraure la gent més jove cap a la ràdio, i el lideratge tant en audiència convencional, com en la registrada per les modernes xarxes socials”.

En aquest apartat, han rebut mencions de qualitat D’avui no passa, de Ràdio 4; El crepuscle encén estels, d’IB3 Ràdio, i Tot gira, de Catalunya Ràdio.

Per la seva part, Marta Romagosa ha estat distingida per “la qualitat de la seva tasca com a periodista, exercida diàriament i de sempre, amb gran responsabilitat i rigor professional”.

El jurat ha atorgat mencions d’honor a Adelina Castillejo i Joan Anton Ramoneda, de Catalunya Ràdio; Joan Armengol, actualment a Ràdio Estel, i Mari Pau Huguet, de TV3.

El premi 1924, que distingeix una iniciativa audiovisual, ha estat per al Canal Super3, per la seva proposta multiplataforma i perl “manteniment d’un club amb més d’un milió de socis, la difusió de la llengua i cultura catalanes entre els més petits i, especialment, per fomentar valors socials i bons hàbits entre el públic infantil”.

En la categoria de millor programa de ràdio local, el jurat ha premiat Solituds, de Ràdio Sant Joan Les Fonts, per “la seva correcta realització radiofònica i per l’acostament respectuós, al món de la gent gran amb propostes fermes i directes de suport”. Aquí han rebut mencions de qualitat Ningú no és perfecte, de Ràdio Salt, i La penya del morro, de Ràdio Desvern,

El Premi Ràdio Associació a la millor proposta d’innovació ha estat pel projecte de podcàsting IMTV, de la Institució Montserrat, per “la realització continuada de diferents reportatges escolars, fets per un equip de reporters i reporteres alumnes del centre i penjats a la xarxa”. El jurat també remarca “la tasca d’aquesta Institució que fomenta el desenvolupament del llenguatge audiovisual, mitjançant la utilització de les noves tecnologies”.

A banda, la Federació de Ràdios Locals de Catalunya ha rebut una menció per la programació de suport que ofereix a les emissores locals federades.

El lliurament dels guardons tindrà lloc aquest dijous, a les 19.30 h, a l’auditori de l’ONCE a Barcelona.

El jurat estava format per Carles Solà (president), Assumpció Maresma, Jordi Margarit, Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella i Montserrat Agell (secretària).