Aquest dimarts ha fet un any des de que VilaWeb va posar en marxa la seva comunitat de lectors. Des d’aleshores, 1.800 usuaris s’han fet membres de +VilaWeb mitjançant les diverses modalitats de participació (de 60 als 500 euros anuals). A canvi de la col·laboració econòmica, els lectors reben nous productes segons el grau d’implicació i poden participar en les tasques de creació del diari.

Coincidint amb l’aniversari, el nadiu digital ha endegat una nova campanya dirigida als estudiants menors de 25 anys, als quals els ofereix unir-se a la comunitat per 15 euros l’any.

Amb la posada en marxa de +VilaWeb, el digital iniciava una nova etapa on, a banda de generar una comunitat que es coresponsabilitza, buscava reforçar la independència editorial del diari i el seu futur, seguint els models com el del web francés Rue89 o de l’estatunidenc Texas Tribune.

“Sense lectors compromesos amb la informació no serà possible mantenir els mitjans, ni aquest ni pràcticament cap altre”, assegura en l’editorial d’aquest dijous el director de VilaWeb, Vicent Partal. En aquest sentit, afegeix que “el tot és gratis d’internet és una condemna a mort” per als mitjans, i que davant la baixada de la publicitat ara cal un compromís de pagament dels usuaris. Tot i no pretendre que tots els lectors de VilaWeb paguin, sí que aspira a què ho facin molts més que els actuals.