ConArte considera que la proposta de nova llei audiovisual estatal és “poc ambiciosa” pel que fa a les aportacions de les grans plataformes que estableix el text. La confederació d’associacions professionals d’actors, ballarins i directors de l’Estat reclama una llei que “proporcioni al nostre sector productiu els recursos necessaris per ser sostenible i proporcionar llocs de treball de qualitat per a qui fa possible que hi hagi continguts audiovisuals rodats i produïts aquí”.

El text del projecte de llei estableix que les plataformes han d’invertir un 5% dels ingressos generats a Espanya en producció d’obra nova, mentre que en països veïns aquest percentatge se situa en el 20-25%. “Fixar una aportació que, com a mínim, sigui equiparable a la que paga qualsevol productor independent sobre els ingressos obtinguts és una pretensió justa per a tots aquells que creen cultura audiovisual i donen feina dins del territori”, defensa ConArte en un comunicat.

“Cal passar del discurs de ‘la Cultura, bé essencial’, a implementar els mitjans perquè estigui convenientment finançada, cercant per al sector els recursos provinents de la capacitat de generar ingressos aquí per part d’aquestes plataformes globals”, rebla.

ConArte també recorda que la UE recomana destinar almenys un 2% dels Fons de recuperació a la cultura, mentre que el Govern espanyol limita el percentatge a l’1,2% i compartit amb l’esport.

“Només amb una producció pròpia dotada amb els recursos necessaris podrem reivindicar millors sous per als nostres intèrprets, dobladors i tècnics de l’audiovisual”, rebla.

Entre d’altres, formen part de ConArte l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya; l’Associació d’Actors i Actrius de les Illes Balears; l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians, i l’Associació de Prefessionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana.