El Clúster Audiovisual de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra organitzen la 44a edició de l’Input, que per primer cop tindrà lloc a Barcelona del 10 al 13 de maig. L’esdeveniment, que els dos darrers anys no s’ha celebrat per la pandèmia, enguany reunirà professionals de 59 televisions públiques de 28 països per debatre i reflexionar sobre els reptes i el futur al Campus Poblenou de la UPF.

Com ho fan les cadenes públiques de tot el món per a continuar sent rellevants per a la seva audiència? Aquesta la pregunta a la qual la conferència internacional intentarà donar resposta mitjançant debats, taules rodones i ponències.

L’organització recorda que, en un context on la digitalització, les xarxes socials i les plataformes d’streaming han canviat els hàbits de consum, les televisions públiques s’enfronten a grans reptes a la vegada que tenen noves oportunitats per incorporar creativitat i innovació als seus formats.

L’Input 2022 posarà el focus en explicar històries amb interès públic i mostrarà el talent, els programes i els projectes innovadors en formats, ficció, entreteniment i comèdia en temps de crisi.

Presència catalana

Durant els quatre dies de l’Input 2022 es projectaran 85 propostes televisives de diferents formats dels 190 presentats per cadenes de tot el món. Entre les propostes seleccionades hi ha els programes Per què volen els avions?, Crims i el documental La Gemma té un pla de TV3; les sèries Yrreal, Sequía i Mironins de TVE (la darrera coproduïda amb TV3 i À Punt, entre d’altres), i el programa Oh my goig! de betevé.

L’audiovisual català ha tingut una forta presència al llarg de la trajectòria de l’Input amb la participació i implicació de professionals del país des dels inicis de la conferència. A més, des de 1994 ha estat present a Barcelona amb la celebració del Miniput, la Mostra de Televisió de Qualitat, que cada any ofereix una selecció dels programes que es van veure a l’Input.

La UPF acull l’Arxiu Input, que reuneix les més de 3.000 còpies de tots els programes projectats des de la seva primera edició el 1978. Enguany, els assistents podran consultar una selecció d’alguns programes representatius d’aquest arxiu a la biblioteca del Campus del Poblenou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram