La direcció de la Cope i el comitè intercentres han acordat prorrogar el pla d’ajust que està aplicant l’emissora i mantenir les retallades en els salaris del 10% de mitjana durant el 2014. Amb tot, els representants de la plantilla han aconseguit que durant el primer semestre la rebaixa sigui del 7,5% de mitjana, percentatge que es revisaria al juny segons els resultats econòmics. A més, s’ha renovat el conveni col·lectiu per al 2014 en les mateixes condicions que fins ara.

Inicialment, el pla d’estalvi, aprovat el juny del 2012, havia de durar un any, però es va allargar fins a finals d’aquest 2013. Ara, amb una situació econòmica que no millora i davant les males previsions per al proper any, s’ha decidit prorrogar l’acord per evitar acomiadaments col·lectius.

La retallada salarial, però, no és a fons perdut, i les quantitats descomptades serien reemborsables quan la Cope entrés en beneficis. A més, segons informa CCOO, la direcció s’ha compromès a revisar les taules salarials en properes negociacions i aplicar l’IPC perdut els darrers anys. Per la seva part, l’empresa manté la proposta de baixes incentivades i les prejubilacions a partir dels 59 anys.